Volta és una associació formada per un grup d’arquitectes especialitzats en diversos àmbits de l’arquitectura: bioconstrucció, rehabilitació, urbanisme inclusiu, sostenibilitat, participació ciutadana i antropologia. Desenvolupem projectes d’arquitectura i urbanisme apostant per la sostenibilitat, la rehabilitació i els nous models d’accés a l’habitatge.  Creiem en el treball col·lectiu amb l’objectiu d’apoderar a les persones per a definir els espais que habitem a través de l’arquitectura i l’urbanisme com a eines de transformació social.

Creiem en la investigació des d’un punt de vista crític que fa avançar la relació entre l’entorn construït i la societat, i volem defensar els espais que inclouen els nens, la gent gran, les persones amb mobilitat reduïda, etc., amb propostes locals sense contradiccions amb la història i la cultura de la gent, prioritzant la rehabilitació com una actitud de projecte, afavorint les transformacions sense destruccions inútils, i amb una visió entusiasta i creativa.

Busquem alternatives a la forma tradicional de viure la professió amb una organització assembleària i horitzontal, i volem treballar transversalment amb altres disciplines, grups i persones interessades en el nostre treball, facilitant la seva implicació per a fomentar el coneixement compartit. Al mateix temps, les accions desenvolupades s’encaminen a promoure una cultura participativa aplicada a la construcció col·lectiva de la ciutat, com un acte de coresponsabilitat entre totes i tots els ciutadans.