Lloc: Ciutat Vella, Barcelona
Data: Setembre 2016
Volta: disseny i instal·lació, amb Raons Públiques

Els dies 8, 9 i 10 d’octubre Volta Arquitectes hem col·laborat amb Interficies ASM, Raons públiques SCCL i la Xarxa d’Escoles i Entitats més Sostenibles de Barcelona per a decorar 3 façanes a la festa del Roser a Les Rambles.

El muntatge de les decoracions ha estat creat amb una sèrie de tallers i instal·lacions amb diferents agents de Ciutat Vella. Treballadors i treballadores del Centre d’Art Santa Mònica Palau Moja i Palau Marc, famílies veïnes de Barcelona i alumnat de l’institut Milà i Fontanals van participar en una construcció col·lectiva amb l’objectiu d’engalanar les façanes d’aquests tres edificis posant en relleu la memòria vegetal, la sostenibilitat i la presència dels ecosistemes vegetals a l’espai urbà d’una manera integradora.

La demanda del projecte era el disseny i execució de les decoracions d’aquestes façanes. Ambdós processos havien d’incorporar la participació de diferents agents de la ciutat, com per exemple en l’elaboració dels mòduls que posteriorment anaven penjats dels balcons, el concepte del reciclatge i reutilització dels materials, tots els participants podien endur-se el material produït per a seguir donant-li vida en els seus espais (escoles, cases…) i havia de resultar molt visible amb poc temps de muntatge, degut a la dificultat de treball en façanes.

Més info: https://goo.gl/8pXBSJ