Som un equip format per 12 arquitectes totes elles formades a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona de la UPC (ETSAB UPC). Moltes de nosaltres ens hem format a la vegada amb l’associació ESFA (Espai Social i de Formació d’Arquitectura), associació que ens donà les eines per a transcendir els estudis clàssics de l’escola de Barcelona.

Han completat la seva formació acadèmica amb els següents estudis:

  • Màster en Teoria i Pràctica del Projecte d’Arquitectura. Doctorat en Projectes Arquitectònics. ETSAB.UPC. (en procés) Júlia Beltran
  • Màster en Bioconstrucció per l’Institut de Baubiologie a Morillo de Tou, Huesca. Iñigo Mujika
  • Màster en Intervención Sostenible sobre el Medio Construido . ETSAV UPC . Marc Fando
  • Màster en Antropologia, Recerca avançada i Intervenció Social. UAB. Marina Sanahuja
  • Curs Internacional de Patrimoni Cultural a EPC ‘Intervenció en patrimoni arquitectonic’. Andrea Swiec, Irene Arce

 

 

ESTEVE MARTINEZ ADROVER

És estudiant d’arquitectura de PFC a l’ETSAB-UPC, Barcelona. Ha treballat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el Departament d’Urbanisme (2013-2015). També en l’àmbit d’urbanisme va treballar al despatx de Miquel Domingo i Clota amb el POUM de Castellolí i el POUM d’Òdena (2009-2010). En arquitectura, ha treballat en obra nova i restauració amb Joan Mas (2011). En l’àmbit de la investigació ha participat en el projecte subvencionat per la UPC per la posada en pràctica de la masoveria urbana a Barcelona (2011). Actualment treballa en l’àmbit d’urbanisme al Taller d’Arquitectura i Territori.

 

ALBERT AIRA PEREZ

És arquitecte per l’ETSAB-UPC, Barcelona (2015), membre del grup Investigació Canyera dedicat a impartir tallers i xerrades promovent l’ús de la canya com a material de construcció. Ha treballat al Departament d’Espai Públic i Projectes Urbans del Prat de Llobregat (2011-2014) i en diferents estudis d’arquitectura. També, ha realitzat diversos projectes de cooperació internacional a l’Argentina, el Marroc i les Filipines. Durant els últims anys s’ha especialitzat en la realització de tallers de formació així com en projectes vinculats a la participació veïnal, l’urbanisme i la bioconstrucció. Actualment treballa en l’àmbit d’urbanisme dins de Volta Arquitectes, en els projectes de planejament i assessorament tècnic veïnal al barri de Vallcarca.

 

MARC FANDO MORELL

És arquitecte per l’ETSAB-UPC (2013) i Master en Intervenció Sotenible sobre el medi construït a la ETSAV-UPC. Especialitzat en bioconstrucció, forma part del grup Investigació Canyera, dedicat a la investigació i la difusió de la construcció amb estructures de canya (Arundo donax) amb el qual ha participat en dos projectes de recerca presentats en dos articles d’investigació i vàries ponències. En l’àmbit de l’arquitectura històrica, col·labora com a tècnic al jaciment Ibèric del Montbarbat, i a l’assignatura optativa Antropologia de la Ciutat a l’ETSAB 2014-2016. Actualment treballa en l’àmbit d’urbanisme dins de Volta Arquitectes, en els projectes de planejament i assessorament tècnic veïnal al barri de Vallcarca.

 

JÚLIA DE OROVIO SOLER

És arquitecta per l’ESTAB-UPC, Barcelona (2015). Ha treballant al despatx DMDEAU2 d’Arquitectura i Urbanisme en el disseny de la Plaça de les Glories. Membre d’ Investigació Canyera, amb el qual ha sigut conferenciant en les Jornadas sobre Arquitectura tradicional realitzades per l’ “Instituto del Patrimonio Cultural de España”. Actualment col·laborant amb Ran Estudi, en projectes de rehabilitació i obra nova sostenible. Ha participat i coordinat l’assignatura de Lliure Elecció “Arquitectura i Participació”(ETSAB-UPC). Actualment treballa en l’àmbit d’urbanisme dins de Volta Arquitectes, en els projectes de planejament i assessorament tècnic veïnal al barri de Vallcarca.

 

ISABEL CHAO GARCÍA

És arquitecta per l’ETSAB-UPC, Barcelona (2013). Ha treballat al despatx DMDEAU2 en concursos i projectes executius (2010, 3 mesos).  Al 2012 va formar part de l’equip d’elaboració del llibre Publicació UPC amb Estudis de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i el despatx DM-DEAU2 sobre la rehabilitació del Mercat de l’Abaceria. Ha treballat (2011-2013) al Centre de Cooperació per al Desenvolupament (UPC 2011-2013). Als últims anys s’està especialitzant en rehabilitació, arquitectura tradicional i bioconstrucció. Actualment treballa en l’àmbit d’urbanisme dins de Volta Arquitectes, en els projectes de planejament i assessorament tècnic veïnal al barri de Vallcarca.

 

MARTA ARNAL ESTAPÉ

És arquitecta de l’ETSAB-UPC, Barcelona. Membre activa de Investigació Canyera. Ha treballat en l’àmbit d’urbanisme al Departament de Territori i Medi ambient de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (2014). També ha col·laborat en el procés participatiu i les jornades de treball per a la rehabilitació de la casa del grup Atilio Pelossi, a Uruguay. Ha coordinat diversos projectes en l’àmbit de la bioconstrucció i de la participació ciutadana, com la realització de l’Assignatura de Lliure El·lecció “Arquitectura i Participació” a l’ETSAB. Als últims anys s’està especialitzant en rehabilitació, arquitectura tradicional i bioconstrucció.

 

JÚLIA BELTRAN BORRÀS

És arquitecte per l’ ETSAB-UPC (2011), Màster en Teoria i Pràctica del Projecte d’Arquitectura (2013) i estudiant de doctorat. Autora de diversos articles sobre la visió històrica en arquitectura i la dimensió social de l’espai. Actualment és membre del grup de recerca GIRAS i també del Grup PsicoPSAO de la UB. Ha col·laborat amb Miquel Domingo i Clota en l’elaboració de la documentació gràfica del Pla Especial de Santa Pau, del POUM d’ Odena i del POUM de Castellolí.

 

MARINA SANAHUJA BELTRAN

És arquitecta per l’ETSAB-UPC, Barcelona (2015). Ha treballat com a arquitecta als estudis Sanahuja&Partners i Adnan Kazmaoglu (Istanbul). Ha participat en la dinamització de diversos processos de participació veïnals i en projectes de cooperació internacional. Ha col·laborat en projectes de recerca i teoria de l’arquitectura com La Ciutat Sumèria (Exposició Abans del Diluvi, CaixaForum 2013), i ha treballat per al departament de Composició de l’ETSAB-UPC durant el curs 2012- 2013. Màster d’Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social (UAB), investigant els mecanismes de generació de construccions tradicionals de Castelló (2016).

 

ANDREA SWIEC KAUFMANN

És arquitecte per l’ETSAB-UPC (2013). Ha format part de l’organització de les Jornades d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (2012). Amb els equips Prisma Urba i Tercer paisaje ha desenvolupat el procés participatiu per al disseny de la Rambla Josep Tarradellas a Cervelló (2014-2015) amb la Diputació de Barcelona. Actualment col·labora amb el despatx de X.Solà i C.Mamano en projectes de rehabilitació i urbanisme participatiu. Al 2015 ha realitzat el Curso Internacional de Patrimonio Cultural, de la Escuela de Patrimonio Cultural.

 

JUDIT FALGUERAS ROVIRA

És arquitecte per l’ETSAB-UPC, Barcelona (2014). Ha col·laborat amb el grup “Ecosapiens”, on s’han desenvolupat projectes de bioconstrucció i urbanisme sostenible (2009-2010). Des de fa 7 anys, s’ha especialitzat en treballs relacionats en la rehabilitació del patrimoni arquitectònic, la intervenció en centres històrics i la restauració monumental. En els últims anys, ha realitzat diversos projectes de restauració d’edificis catalogats com a Béns Culturals d’Interés Nacionals o Locals.

 

IRENE ARCE VILLANUEVA

És arquitecte per l’ETSAB-UPC (2013). Forma part del grup Investigació Canyera. Ha realitzat col·laboracions en projectes amb palla, terra i eficiència energètica amb Rikki Nitzkin, Joyce de Botton i altres professionals de la bioconstrucció. Ha col·laborat en diversos projectes socials (ASF, Escola Viva…). Primer premi en el concurs “Les Portes de Collserola, Porta Pedralbes”, amb l’arquitecta Ariadna Perich. Al 2015 ha realitzat el Curso Internacional de Patrimonio Cultural, organitzat per Escuela de Patrimonio Cultural.

 

IÑIGO MUJIKA ONANDIA

És arquitecte per l’ ETSAB-UPC (2012). Máster de Bioconstrucció IBN (2015). Especialista en bioconstrucció i consultor d’estructures. Forma part del grup Investigació Canyera. En últims anys ha fet projectes de redibuixat en 3D, com l’Hospital de Sant Pau, col·laborant amb Ran Estudi ha realitzat càlculs d’estructura de fusta amb a l’arquitecta Silvia Soler (2013). Actualment col·labora amb el consultor d’estructures Oriol Palou (Sutenta) i amb Loca Ongaro fent projectes de rehabilitació i reformes.

 

 

 

Save

Save

Save